Punčák |
Jedinou nevýhodou punčáku je, že se potřebuje alespoň den rozležet v lednici....:-)
Punčák
Těsto:
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 80 g hladké mouky
- červená marmeláda dle chuti (já používám jahodovou)
- cca 0,5 l punče
- červená potravinářská barva
- šťáva z jednoho citronu
- moučkový cukr
Postup:
- Oddělíme žloutky a bílky.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutky a prošleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C cca 12 minut.
- Až těsto vychladne, rozkrojíme ho podélně na tři díly a začneme skládat punčák.
- Na spodní díl namažeme marmeládu a přiklopíme prostředním dílem těsta, který jsme z jeho spodní strany již předem potřeli obarveným punčákem. Povrch prostředního dílu potřeme punčákem ještě důkladněji tak, aby se pokud možno celý promočil. Spodní část horního dílu také potřeme marmeládou a přiložíme. Takto připravený punčák potřeme velmi slabou vrstvou marmelády (jde jen o barevný efekt) a nakonec hustou polevou, kterou jsme si připravili smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem.
- Uložíme do lednice, alespoň přes noc. Čím je punčák odleželejší, tím je lepší.
Dobrou chuť
Krásný punčák, je dobře že nezopomínáme dělat naše dorty.
OdpovědětVymazatMoc se ti to povedlo. A jak byl dobrý....
Co bude příště?