Dánské máslové sušenky prodávané zpravidla v modré kovové dóze zná určitě každý. Jsou vynikající. Říkala jsem si, že taková domácí dóza plná sušenek by se hodila. Takže jsem začala pátrat po receptu a myslím, že jsem našla ten správný. Sušenky mají skvělou máslovou chuť, jejich příprava je poměrně snadná, jen se potřebují pár dní rozležet v kovové dóze:-)
Dánské máslové sušenky
Těsto:
- 20 dkg kvalitního másla
- 13 dkg moučkového cukru
- 30 dkg hladké mouky
- 1 vejce
- lžička vanilkového aroma
Postup:
- Všechny ingredience o pokojové teplotě dáme do robota a na nízkou rychlost mícháme.
- Takto připravené těsto dáme do plnícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytlačujeme požadované tvary. Těsto je poměrně tuhé, takže je potřeba dost síly a odolný sáček.
- Pečeme v předehřátí troupě na 180 °C asi 12 - 15 minut.
- Po vychladnutí uložíme do kovové dózy.
Dobrou chuť
vynikající...už jen těsto jsme se museli s dětmi hlídat,aby zbylo na upečení:-D Recept je jednoduchý a my si ho ulehčili,že jsme dělali kuličky a mačkali je vidličkou:-) Děkuji za recept
OdpovědětVymazat