čtvrtek 21. května 2015

Brownies s fialkama

Brownies
Tak tyhle Brownies nemají chybu. Jsou pečené podle receptu z kuchařky Magnolia Bakery, kterou mi přivezl manžel ze služební cesty. Takže jsou to vážně ty pravé americké, hutné a strašně dobré Brownies. Stačí kousek a denní dávka čokolády je fuč:-)
 
 
Tenhle recept je v podstatě taková malá americko-francouzská fusion ... jak to? Na ozdobu jsem použila francouzské bonbony Violette - Fialky. Myslím, že to k sobě docela ladí a ještě k tomu taková fialka vážně moc dobře doplňuje chuť právě snědeného brownies. V podstatě je to taková osvěžující sladká tečka po té obří dávce čokolády:-)
 
Kdyby vás zajímalo, kde se tyhle Fialky dají sehnat, tak v Praze je mají v obchodě nebo e-shopu Miluju Provence (www.miluju-provence.cz). Mají je v několika dózách v různých velikostech a ten, kdo je ještě nezná je v obchodě může rovnou ochutnat. Taková dózička plná Fialek je i moc hezký dárek... Myslím, že hlavně maminky a babičky by Fialky mohly potěšit, protože je budou pamatovat z dob svého dětství, kdy byly v našich krajích hodně oblíbené.

 
Krom toho, pokud by se vám povedlo celou dózu Fialek nesnít, lze je použít na ozdobu snad kteréhokoli dezertu nebo dortu, protože jsou vážně roztomilé....



Brownies

dávka na malý pekáč asi 20x15 cm

Těsto:
  • 1/2 hrnku hladké mouky (120 ml mouky)
  • špetka soli
  • 12 dkg másla
  • 30 dkg kvalitní hořké čokolády
  • 2 velká nebo 3 menší vejce
  • 1 hrnek cukru (240 ml cukru)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  •  šlehačka a Fialky na ozdobu

Postup:
  • V menší míse smícháme mouku se solí.
  • V kastrůlku necháme rozpustit máslo s čokoládou, promícháme dohladka a necháme 10 minut vychladnout.
  • Mezitím utřeme vejce s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt a prošleháme. Přilijeme čokoládu s máslem a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku se solí.
  • Takto připravené těsto vylijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče o velikosti 20 x 15 cm.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 - 20 minut. Pozor, abychom Brownies nepřepekli! Zasunutá špejle nesmí vyjít čistá, ale musí na ní být drobky těsta.
  • Necháme vychladnout a pak rozkrájíme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a fialkami...
Přeji krásný den...


2 komentáře: