Štrůdl |
Štrůdl
(dávka na dva štrůdly)
Těsto:
- 37 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na posypání
Náplň:
- asi 6 nastrouhaných jablek
- skořice a cukr na posypání dle chuti
- ořechy dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, okolo nakrájíme máslo a doprostřed vyklopíme zakysanou smetanu.
- Vše zpracujeme v hladké těsto, které dáme na hodinu do lednice.
- Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme velmi tenký plát, čím tenčí, tím lepší.
- Na plát naneseme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem a skořicí, můžeme přidat ořechy a opatrně stočíme do utažené rolády.
- Práce s tímto těstem je poměrně snadná, těsto se netrhá a jde vyválet opravdu na tenko.
- Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi půl hodiny do zlatova.
- Nakonec lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť a krásné podzimní dny...
No jo štrúdl to je moje a ten tvůj vypadá opravdu moc pěkně
OdpovědětVymazatJeeee moc díky!!!!
Vymazat