sobota 26. dubna 2014

Domácí kváskový chléb s ředkvičkami


Od svého prvního pokusu s domácím kváskovým chlebem  už jsem jich pár napekla. Teda, prsty na obou rukou už by mi na jejich spočítání asi nestačily...:-) Když on je tak dobrý!




Zakoupení ošatky se rozhodně vyplatilo, chléb je teď nejen vynikající, ale taky moc hezký. Občas mi kůrka praskne, občas ne, někdy víc, někdy méně, ale pokaždé je to dobrodružství! Vždycky, když ho dám do trouby trnu, jak to zrovna dneska dopadne:-)


Dnes jsem chleba pekla ke zvláštní příležitosti:-) Ve skleníku se nám zakulatily nádherně červené ředkvičky, venku svítí sluníčko a tak nastal čas na lehkou jarní večeři. Byla výborná, jen se po ní zakouřilo...vždyť je to taková nádhera ukrojit si vlastní krajíc chleba a přikusovat ředkvičky právě sklizené z vlastní zahrádky.


Všem přeji krásnou jarní neděli...







5 komentářů:

  1. Vypada to moc chutne a i hezky barevne.

    OdpovědětVymazat
  2. Bochník máš nádherný!! Taky peču ale jak jsem stále na cestách, nestíhám pravidelně oživovat kvásek... a pak dlouho čekám než si z Čech přivezu nový :-/
    Je to přesně jak říkaš, není nic lepšího než zakrojit vlastní bochník a dojít si na zahrádku pro úrodu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak:-) je to super pocit! Já si to ted maximálně užívám, protože posledních 5 let jsem žila v Belgii a tam takové možnosti nebyly....
      Kváskový chleba ted peču dvakrát týdně, už ani jiný nekupujeme...
      Přeji pěkný den do sladké Francie!

      Vymazat
  3. V jednoduchosti je krása :) Barevné a dokonalé!

    OdpovědětVymazat