Carrot cupcakes |
Mrkvové cupcakes nebo jen mrkvové muffiny dělám poměrně často. Připomínají mi jaro, jsou snadné na přípravu, výborné, dlouho vydrží vláčné a mám pocit, že jsou i zdravé:-)
Právě to, jak jsou vláčné je jejich největší plus. Dají se jíst k snídani, k odpolední svačině i večer k televizi a přitom člověka nezaplácnou, ale příjemně osladí život. Vzpomínám si, že když jsem je dělala poprvé, panovala k nim značná nedůvěra, ale to jen do té chvíle, než došlo na ochutnávku. Dnes jsou naším rodinným evergreenem. Dokonce je schválila jako vhodné pro malé děti moje kamarádka, která dbá o zdravou výživu a dětem sladkosti raději nedává...
Mrkvové cupcakes |
Přiznávám, že většinou dělám mrkvové muffiny, tedy bez krému, ale jednou za čas je potřeba si dopřát něco víc a krém z Philadelphie je taková sladká třešnička na dortu:-) A když máme (prý) to jaro, tak proč si ho nepřipomenout ještě malou mrkvičkou...
Mrkvové cupcakes
12 ks
Těsto:
- 50 dkg mrkve
- 4 vejce
- 25 dkg třtinového cukru (dle chuti i méně)
- 30 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 250 ml slunečnicového oleje
Krém:
- 250 dkg Philadelphie
- 50g másla
- 20 dkg moučkového cukru (dle chuti i méně)
- lžička vanilkového extraktu
- marcipán a potravinářské barvy
Postup:
- Nejprve si nastrouháme mrkev. K ní přidáme prosátou mouku, cukr, skořici a prášek do pečiva.
- V druhé míse lehce prošleháme 4 vejce a postupně pomalu za stálého šlehání přiléváme olej.
- Směs vajec s olejem přilijeme do mísy s mrkví, moukou, cukrem, práškem do pečiva a skořicí a vše promícháme. V této fázi lze také přidat např. ořechy nebo rozinky.
- Těsto pak plníme do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 - 20 minut. Je důležité těsto nepřepéct, proto zkoušíme propečenost zapíchnutím špejle, jakmile je čistá, můžeme vyndat z trouby.
- Krém si připravíme tak, že utřeme změklé máslo s Philadelphií, cukrem a vanilkovým extraktem do hladkého krému.
- Vychladlé cupcakes zdobíme krémem a marcipánovou mrkvičkou.
Přeji dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat