úterý 2. června 2015

Eton mess

Dnes tu mám jeden krásně letní recept. Eton mess může být neskutečně rychlý  a zároveň docela zdlouhavý na přípravu, ale efekt je úžasný a chuť čerstvých jahod, sladkých pusinek a šlehačky, ta prostě nemá konkurenci.


Pokud máte doma už napečené pusinky, tak je to fakt rychlovka. Stačí na dno sklenice nalámat asi 8 pusinek (podle velikosti vaší sklenice), na ně rozkrájet jahody (opět záleží na vaší sklenici, já dala asi 8 menších jahod) a nakonec vše schovat pod čepici právě ušlehané šlehačky. A voilá... letní dezert je tu:-)
Pokud doma pusinky nemáte, tak to sice zabere trochu víc času, ale stojí to za to! Ušlehejte si 2 bílky do sněhu, postupně zašlehejte asi 120 g moučkového cukru. Sníh musí být opravdu tuhý a díky cukru bude i krásně lesklý. Na plech si dejte papír na pečení a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky. Pečte, resp. sušte v troubě rozehřáté na 110 °C asi 2,5 hodiny. Výsledné pusinky musí jít snadno odlepit od papíru, pokud se lepí, tak ještě chvilku pečte...
Na fotkách vidíte, že moje pusinky jsou trochu tmavší, to je tím, že jsem použila místo moučkového cukru cukr s pravou vanilkou, která sníh trochu obarvila.
A je to,  rychlý, svěží, sladký letní dezert je na světě....

2 komentáře: