úterý 23. prosince 2014

Vánoční trhy ve Štrasburku


Marché de Noel a Strasbourg
Vánoční trhy mají úžasnou atmosféru, všechno svítí, hrají koledy, popíjí se svařák a jedí se samé dobroty.

S manželem každý rok navštívíme několik vánočních trhů, mezi ty pro nás nejkrásnější patří bezpochyby vánoční trhy v Monschau a v Aachenu.

Srdeční záležitostí jsou pak ty na Place Sainte Catherine v Bruselu, kde jsme spolu vypili náš první společný svařák 1. ledna 2009 a od té doby už jsme byli, jsme a budeme pořád jen a jen spolu.

V Paříži nás učarovaly trhy na La Défense, na Champs-Élysées je vždy až příliš lidí a taky blátivo. To ovšem vynahrazují všudy přítomné Tartiflette a hlavně bagety s rozteklým Raclette. Je to vážně hodně o tom jídle ... láska vážně prochází žaludkem.

Letos jsme se rozhodli navštívit největší vánoční trhy v Evropě  ...  Marché de Noel a Strasbourg. A rozhodně jsme nelitovali ... víme, kam se napřesrok opět vrátíme. Štrasburk je krásné město samo o sobě, ale o Vánocích se rozsvítí do spousty světel, jeho překrásné domy se oblečou do svátečního a ulice ožijí tou kouzelnou a pohádkovou vánoční atmosférou.

Ve Štrasburku je celkem 11 trhů, některé jsou menší, jiné velké a všechny jsou propojeny spletitými uličkami, kterými bloudí davy lidí. Krom tradičního svařáku zde můžete ochutnat svařáky ochucené medem nebo mandlemi, ale ten nejlepší je určitě svařák z bílého alsaského vína. Všude zde prodávají spousty sladkostí, bábovkami, které jsou pro Štrasburk typické začínaje a perníky všech tvarů a velikostí konče. Jen ty Tartiflette nebo bagety s Raclette tam nemají, za to si můžete dát Choucroute a vynikající bílé klobásky.

Letos už to asi nestihnete, ale pokud budete příští rok chtít navštívit opravdu pohádkové vánoční trhy, tak si naplánujte cestu právě do Štrasburku a třeba se tam potkáme.

Přeji všem krásné a klidné Vánoce .....


















1 komentář:

  1. Petro vám taky krásné vánoce! Diky za úžasný blog a přeji hodně další inspirace v novém roce!

    OdpovědětVymazat