pátek 14. února 2014

Roláda s banánem a Nutellou


5. února byl Světový den Nutelly! A to je potřeba náležitě oslavit, takže tu mám ještě jeden recept, kde hraje Nutella hlavní a zcela nepostradatelnou roli - Piškotová roláda s banánem a krémem z Nutelly.


Je to další z oblíbených receptů mého manžela. Vždycky, když ji udělám, hned se po ní zapráší. Ani se nelze moc divit, protože kombinace banánu s Nutellou je neodolatelná, jen je škoda, že fakt nejde o nic dietního....
 
 
Při myšlence na Nutellu si vždycky vzpomenu na sérii francouzských mini kuchařek. Mají tvar té či oné dobře známé ingredience a dokonale tak manipulují spotřebiteli, kteří si v knihkupectví vybírají knihu, ale když uvidí třeba Nutellu (v životní velikosti), tak nemají šanci odolat:-) Domu si pak odnesou mini kuchařku s recepty, do kterých je chtě nechtě vtěsnána ta daná ingredience. Pamatuji si třeba na kuchařku v podobě velké tabulky čokolády Nestlé, ketchupu Heinz, sušenek Oreo, sýru Babybel nebo třeba Kiri.
 
 
Piškotová roláda s banánem a Nutellou
 
Těsto:
 
  • 6 vajec
  • 140 g cukru
  • 80 g hladké mouky
 
Krém:
 
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lžíce Nutelly
  • 25 dkg másla
  • 2 banány
 
Postup:
 
  • Nejprve si připravíme piškotové těsto. Oddělíme si bílky a žloutky. Bílky s cukrem šleháme tak dlouho až vznikne tuhý sníh. Následně vmícháme žloutky a nakonec opatrně vmícháme mouku.
  • Takto připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 12 minut. Těsto musí být pouze lehce narůžovělé.
  • Těsto vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  • Mezitím si připravíme krém. Z mléka a pudingu uvaříme puding, který přikrytý potravinářskou folií necháme vystydnout.
  • Změklé máslo ušleháme s Nutellou do hladka a postupně po lžících vmícháváme vychladlý puding. Cukr již není potřeba, protože Nutella je sladká až dost:-)
  • Jakmile nám roláda vychladla může celý plát natřít krémem. Na okraj položíme vedle sebe dva banány a zarolujeme. Krémem pak pomažeme lehce i povrch rolády, případně můžeme libovolně ozdobit.
  • Krému mi vždycky trochu zbude, ale to nevadí, je mooooc dobrý:-)
 
Dobrou chuť přeji
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat