Pain perdu |
Pain perdu je francouzská klasika. Pro mě to je ale dokonalá snídaně pro lenošivé sobotní ráno. To je přesně to ráno, kdy nic nemusím, nikam nespěchám a nechce se mi vylézat z postele.
Co potřebujeme pro 2 osoby:
- 4 plátky kvalitního toustového chleba
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr nebo lžičku vanilkového extraktu
- Nutellu dle vlastní chuti
- oříšek másla na smažení
- trochu moučkového cukru na posypání
Postup:
- Nejprve si připravíme 4 plátky toustového chleba. Bohužel v ČR se doposud nedá sehnat Pain de Mie, který je bez kůrek, takže si okrájím kůrky. Poté namažu dva krajíce Nutellou, přiklopím zbylými dvěma krajíci a překrojím tak, aby vznikly dva trojúhelníky.
- V misce si lehce prošlehám vejce s mlékem a vanilkovým cukrem.
- V pánvi rozehřeji oříšek másla,
- Připravené chleby s Nutellou důkladně z obou stran namáčím v mléčné směsi a ihned vložím na pánev a smažím do zlatova.
- Před podáváním lehce pocukruji moučkovým cukrem.
Tak to je moje ideální sobotní snídaně....dobrou chuť!
Dobrý den,
OdpovědětVymazatbohužel jsem na Vás nikde nenašla emailový kontakt. Váš blog se mi moc líbí a ráda bych Vám oslovila pro spolupráci na novém food projektu. Napište mi prosím na email ceskefoodblogy@gmail.com. Díky Klára
Uááá. To chci!
OdpovědětVymazat