pondělí 10. února 2014

Pain perdu

Pain perdu
 
Pain perdu je francouzská klasika. Pro mě to je ale dokonalá snídaně pro lenošivé sobotní ráno. To je přesně to ráno, kdy nic nemusím, nikam nespěchám a nechce se mi vylézat z postele.


 
Pain perdu je rychle hotový, sladký a sytý tak, že vydržím až do pozdního oběda. Abych si tu sobotní snídani užila ještě víc, francouzský recept jsem si trochu obohatila o Nutellu. Ano, teď už to je přímo kalorická bomba....ale je to taaaak dobré, že se ke klasické bez-Nutellové verzi už vrátit nelze.




Co potřebujeme pro 2 osoby:

  • 4 plátky kvalitního toustového chleba
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr nebo lžičku vanilkového extraktu
  • Nutellu dle vlastní chuti
  • oříšek másla na smažení
  • trochu moučkového cukru na posypání


 Postup:

  • Nejprve si připravíme 4 plátky toustového chleba. Bohužel v ČR se doposud nedá sehnat Pain de Mie, který je bez kůrek, takže si okrájím kůrky. Poté namažu dva krajíce Nutellou, přiklopím zbylými dvěma krajíci a překrojím tak, aby vznikly dva trojúhelníky.
  • V misce si lehce prošlehám vejce s mlékem a vanilkovým cukrem.
  • V pánvi rozehřeji oříšek másla,
  • Připravené chleby s Nutellou důkladně z obou stran namáčím v mléčné směsi a ihned vložím na pánev a smažím do zlatova.
  • Před podáváním lehce pocukruji moučkovým cukrem.

Tak to je moje ideální sobotní snídaně....dobrou chuť!
 




2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    bohužel jsem na Vás nikde nenašla emailový kontakt. Váš blog se mi moc líbí a ráda bych Vám oslovila pro spolupráci na novém food projektu. Napište mi prosím na email ceskefoodblogy@gmail.com. Díky Klára

    OdpovědětVymazat