Il Biancomangiare |
Il Biancomangiare je typický sicilský dezert, nicméně i na severu Itálie ve Valle d´Aosta jej lze nalézt, a to pod názvem "Blanc manger". Jde v podstatě o krém nebo puding z mandlového mléka, který je ochucený citronovou kůrou a skořicí a podává se posypaný nasekanými pistáciemi. Pro někoho může být tato kombinace chutí poněkud nezvyklá, ale věřte, že po několika soustech si ji oblíbíte. Je to kousek exotiky, který si vyrobíte za 10 minut u vás doma v kuchyni:-)
Historie už ale bylo dost, teď si pojďme Biancomangiare připravit.
Il Biancomangiare
pro 4 osoby
Potřebujeme:
- 500 ml mandlového mléka
- 10 dkg cukru
- 50 g kukuřičného škrobu
- skořice
- citronová kůra
- nasekané pistácie na ozdobení
Postup:
- Zvlášť si do malé skleničky odlijeme trochu mléka, ve kterém vidličkou rozkvedláme škrob, aby se nevytvořili hrudky.
- Zbytek mléka ohřejeme spolu s s citronovou kůrou, cukrem a skořicí. Když je mléko horké, pomalu přilijeme škrob rozmíchaný ve zbylém mléce. Mícháme, dokud směs nezhoustne jako puding. V té chvíli přestaneme vařit a ještě chvilku dál mícháme.
- Hotový krém vlijeme do připravených skleniček nebo misek a necháme vychladnout nejprve při pokojové teplotě a pak dáme na několik hodin do lednice. Já připravila krém večer a chladila přes noc.
- Podáváme bud přímo ve skleničkách nebo můžeme vyklopit na talíř a posypeme nasekanými pistáciemi.
Buon Appetito....
To zní zajímavě i zvláštně zároveň :) musím vyzkoušet
OdpovědětVymazat