Cupcake Forêt noire |
Mám ráda dort Forêt noire, nebo Black forest nebo, jak se nazývá v Německu, Schwarzwalder torte, prostě čokoládový dort se šlehačkou a třešněmi v alkoholu posypaný čokoládou. Ta kombinace alkoholem nasáklých třešní, hříšné čokolády a nadýchané šlehačky je zkrátka to NEJ. Aby byla trochu změna, rozhodla jsem se tentokrát pro mini verzi tohoto dortu, tedy pro cupcakes. Myslím, že teď, když už odzvonilo dýním a do Vánoc ještě nějaký ten čas zbývá je nejlepší čas trochu čokoládově zhřešit a korunovat to tou pomyslnou třešničkou na dortu:-)
Cupcakes Forêt noire
12 ks
Těsto:
- 20 dkg hladké mouky
- 2 čajové lžičky holandského kakaa
- 18 dkg cukru
- 50 g másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 velké vejce
- 0,5 dl oleje
- 0,5 dl podmáslí
Na ozdobu:
- třešně naložené v alkoholu (24 ks)
- 250 ml smetany ke šlehání + cukr de chuti
- 10 dkg tvarohu (nemusí být)
- čokoládové hoblinky nebo holandské kakao na posypání
Postup:
- Nejprve si do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva.
- Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej a vejce a dobře promícháme.
- Nakonec vmícháme sypkou směs a podmáslí.
- Pečeme ve formě na muffiny vyložené papírovými košíčky na 180°C asi 25 - 30 minut.
- Upečené cupcakes necháme vychladnout a připravíme si krém. Buď pouze ušleháme smetanu a osladíme dle chuti, nebo můžeme přidat ještě tvaroh. Tvaroh přidávám já, v originálním receptu byste ho asi nenašli, ale smetana pak lépe drží tvar a chuť tvarohu ničemu uškodit nemůže:-)
- Když cupcakes vychladnou, uděláme v každém důlek, do kterého vložíme jednu třešni a zalijeme lžičkou alkoholu, ve kterém byly třešně naložené. Vršek cupcakes ozdobíme připravenou šlehačkou nebo krémem a navrch položíme ještě jednu třešni. Nakonec můžeme posypat čokoládovými hoblinkami nebo holandským kakaem.
Dobrou chuť přeji....
Teda skvělý nápad jak nafotit muffina :) Nejen , že samotný vypadá i bude skvělý,ale ta fotka je dokonalá :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji!!!
OdpovědětVymazat