Míša řezy |
Míšu, myšleno zmrzlinu, mám moc ráda, takže jsem ani moc nepochybovala, že Míša řezy mi taky zachutnají. A nemýlila jsem se. Kakaový piškot, jemná tvarohová náplň a hořká čokoládová poleva jsou vynikající kombinací!
Takže, pokud máte chutě na něco typicky českého, lehkého a zároveň efektního, tak hurá do práce.-)
Míša řezy
Míša řezy |
Těsto:
- 6 vajec
- 12 dkg cukru
- 9 dkg polohrubé mouky
- 3 dkg holandského kakaa
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva
Náplň:
- 75 dkg plnotučného tvarohu (tři vaničky)
- 25 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
Poleva:
- 15 dkg hořké čokolády (tu na vaření nedoporučuji)
- 8 dkg másla
Postup:
- Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků se špetkou soli.
- Takto připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 minut v troubě předehřáté na 180°C.
- V mezičase si připravíme krém. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a vmícháme tvaroh.
- Krémem namažeme vychladlý korpus a dáme vychladit do lednice.
- Připravíme si polevu (rozpustíme čokoládu s máslem), kterou vychladlý koláč polijeme a dáme opět na několik minut vychladit do lednice.
- Jakmile poleva lehce ztuhne, rozkrájíme celý koláč na úhledné řezy a dáme opět ztuhnout do lednice. Tímto postupem předejdeme tomu, aby nám poleva při krájení rozpraskala.
Dobrou chuť
Krásně nafocené. Hned bych si dal. Zajímavé talíře.
OdpovědětVymazatJe vidět že celá kombinace musí dobře chutnat :-)