sobota 26. ledna 2019

Madlenky - Les madeleines podle Philippe Conticini


Že by byly madlenky návratem k blogování? To nevím...veškerý svůj volný čas věnuji svým dvěma princeznám a když někdo chce psát dobrý blog musí mu věnovat hodně času a péče. Ale občas tu opět přistane nějaký ten recept a třeba někoho zaujme a udělá radost.



Tím dnešním jsou madlenky. Jsou snadné na přípravu, i když je třeba počítat s časem na odležení v lednici, ale hlavně hezky zapadnou do dětských ručiček. 
Rovnou se přiznávám, že i přes dodržení všeho co se týká tepelného šoku, který má těsto zažít, aby se objevila "boulička" na povrchu, se mi to jen málokdy povede. Ale osobně si myslím, že to ničemu nevadí, však ony se stejně snědí tak rychle.... Takže,  jak na ně?

Těsto:
  • 125 g hladké mouky
  • 3 celá vejce
  • 140 g cukru
  • 135 g másla
  • 50 g mléka
  • 5 g prášku do pečiva
  • 2 kávové lžičky medu
  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 2 kávové lžičky citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Postup:
  • Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout.
  • Vejce utřeme s cukrem, citronovou kůrou, solí, medem a vanilkovým cukrem doběla.
  • Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a promícháme. 
  • Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a mléko.
  • Těsto je poměrně řídké, ale není třeba se obávat, protože v lednici ztuhne. Těsto přikryjeme potravinářskou folií a dáme odležet do lednice na alespoň hodinu, ale ideálně přes noc do druhého dne.
  • Formy na madlenky vymažeme máslem, a to i ty silikonové. Troubu předehřejeme na 180°C
  • Formy naplníme těstem a dáme na hodinu do lednice. Poté pečeme 10 - 12 minut. 
  • Madlenky ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Přeji dobou chuť





Žádné komentáře:

Okomentovat