Voyage au pays de la patisserie

...aneb ochutnávání všeho dobrého

sobota 26. ledna 2019

Madlenky - Les madeleines podle Philippe Conticini

›
Že by byly madlenky návratem k blogování? To nevím...veškerý svůj volný čas věnuji svým dvěma princeznám a když někdo chce psát dobrý b...
1 komentář:
neděle 30. dubna 2017

Domácí focaccia s lilkem a fetou

›
Já vím, můj blog už dost dlouho stagnuje. Tak proč právě teď nový příspěvek? No upřímně, vyprovokovalo mě k tomu téma soutěže Aperitivo ...
3 komentáře:
čtvrtek 21. července 2016

Vanilkové sušenky pro Nikolku

›
Je tomu už rok, co jsem na blog nenapsala ani řádek. Kdo mě zná, tak ví co je důvodem a kdo to ještě nevěděl, tak název dnešního postu ...
2 komentáře:
pondělí 20. července 2015

Alsaský výlet

›
Eguisheim Čas od času se s manželem sebereme a jedeme na nákupy do Štrasburku. Francii oba dva milujeme a Štrasburk je jednoduše nejb...
2 komentáře:
středa 15. července 2015

Levandulové sušenky

›
Levandulové sušenky Levandulová sezóna je v plném proudu, a to nejen ve sladké Francii, ale i tady u nás. Doma mi minulý týden vykvetl...
5 komentářů:
sobota 11. července 2015

EXPO MILANO 2015 - část II.

›
Jak jsem slíbila, tak i činím. Pokračování cesty kolem světa za jeden den je tu . Dnes se zaměřím na některé pavilony, které mě ...
3 komentáře:
středa 8. července 2015

EXPO MILANO 2015

›
EXPO Milano 2015 jsem chtěla navštívit hned jak začalo. Koná se od začátku května do konce října v Milánu a to je přece dost blízko na...
3 komentáře:
úterý 23. června 2015

Letní dortíky

›
Tenhle dezert jsem nazvala letní dortíky jednoduše proto, že jde o strašně rychlý a snadný dortík, který se hodí právě teď na léto. Když...
5 komentářů:
úterý 16. června 2015

Briošky se zmrzlinou jako v Palermu

›
Brioche siciliana Léto se blíží, sluníčko hřeje a vy přemýšlíte kam na dovolenou? Co jet tam, kde můžete úplně s klidem obědvat tu nejl...
2 komentáře:
pátek 5. června 2015

Banánové tarteletky

›
Banánové tarteletky Banán sice zrovna nepatří mezi aktuální sezónní ovoce, na druhou stranu ale ten kdo má banány rád si ho dopřeje kd...
4 komentáře:
úterý 2. června 2015

Eton mess

›
Dnes tu mám jeden krásně letní recept. Eton mess může být neskutečně rychlý  a zároveň docela zdlouhavý na přípravu, ale efekt je úž...
2 komentáře:
pátek 29. května 2015

Rebarborový koláč

›
Rebarborový koláč Rebarbora ještě jednou ... tentokrát v podobě opravdu vláčného koláče, přesně takového, který se hodí kdykoliv k odpo...
1 komentář:
pondělí 25. května 2015

Clafoutis s rebarborou

›
    Clafoutis je francouzský koláč, původem z oblasti kolem Limousin. Jeho tradiční a nejčastější verze je s třešněmi, já jsem tento...
čtvrtek 21. května 2015

Brownies s fialkama

›
Brownies Tak tyhle Brownies nemají chybu. Jsou pečené podle receptu z kuchařky Magnolia Bakery , kterou mi přivezl manžel ze služební c...
2 komentáře:
pátek 15. května 2015

Vertical roll cake, nebo-li "srolovaný dort"

›
Vertical Roll Cake Včera večer proběhlo vyhlášení soutěže Foodblog roku 2014 . Mooooc bych tímto chtěla poděkovat vám všem, kdo jste p...
5 komentářů:
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

O mně

Moje fotka
Petra
Blog o sladkostech, dezertech, buchtách, koláčích, dortech, pečivu, zkrátka o všem co se dá schovat pod ten krásný francouzský termín "Patisserie". Vím, že nejsem ani jediná, nebudu ani jedinečná, nejspíš nebudu ani zcela originální, ale budu svá.
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.