středa 29. dubna 2015

Pain au lait

Pain au lait

Mám ráda sladkou snídani. Mám ráda, když náš dům voní čerstvým pečivem. Mám ráda čokoládu. A když tyhle tři věci zkombinuji, vyjde mi z toho Pain au lait!

středa 22. dubna 2015

Tarte Flambée - Alsaský slaný koláč



Konečně je tady čas grilování, posedávání na zahrádkách a zahradách a užívání si sluníčka a přírody. Já tohle období zbožňuju, hrozně ráda vysedávám na zahradě, okolo běhají naši dva bernardýni, manžel griluje a všichni společně si pak pochutnáváme na něčem dobrém. Tento týden jsme si odpolední odpočinek zpříjemnili Aperol Spritzem. Ano, foodblogeři dobře vědí, že právě probíhá soutěž Aperitivo Moment, takže i to bylo důvodem. Chtěli jsme všem ukázat, že Aperol u nás chutná opravdu každému, takže i malému Ernestovi! Ve svých 5 měsících stihl zatím ochutnat pivo a jestli mohu hodnotit na základě jeho opakovaného zájmu, tak Aperol mu chutnal rozhodně víc:-)

Ale co by to bylo za posezení na zahradě, kdyby k tomu Aperolu nebylo něco dobrého? Já se ráda držím svého, proto je jasné, že jsem musela zvolit něco pečeného. Opět jsem zabrouzdala prstem po mapě do Francie, přesněji do Alsaska a upekla alsaský Tarte Flambée, tedy takový alsaský slaný koláč.

Tarte Flambée

Tento koláč není na přípravu ani ingredience nijak složitý a můžu s jistotou říci, že k Aperolu jde skvěle! U nás zmizel na to šup, a to Ernesto dostal fakt jen malej kousek...

pátek 17. dubna 2015

Průvodce pařížskými cukrárnami


Voyage au pays de la patisserie jsem nedávno modifikovala na Voyage au ville de la patisserie, tedy cestu do města všeho sladkého, města nad Sénou, do Paříže.

čtvrtek 9. dubna 2015

Jarní dortíky s malinovou pěnou

Tak tyhle jarní dortíky u nás doma teď vedou. Nejenže jsou moc dobré, lehké a nadýchané, ale překvapí i tím, jak vypadají. Už na podzim jsem si vyzkoušela metodu "malování" těstem a moc mě to baví. Takže jsem si to chtěla užít i teď, protože jarní motivy k tomu přímo vybízejí. Rozhodla jsem se pro něco méně složitého, mrkvičky v trávě, protože zajíčka nebo kuřátko bych asi nesvedla:-) Ale kdo ví, možná příště už se pustím do něčeho složitějšího, protože ta radost, když vytáhnete upečený plát piškotu, sloupnete pečící papír a vidíte, že se to vážně povedlo, za to fakt stojí!
Takže hurá do práce:-) Uznávám, že postup je trochu delší a složitější, ale když si práci dobře rozvrhnete, tak se to vydaří:-) Ukázku mé Halloweenské rolády najdete zde.

čtvrtek 2. dubna 2015

Velikonoční panna cotta s mangovým pyré

Panna cotta s mangovým pyré

























Velikonoce už jsou za dveřmi, tak tu pro vás mám jeden recept, kterým překvapíte svoje velikonoční návštěvy. Panna cottu zná každý, ale tu velikonoční jsem připravila do skořápek od vajec a abych docílila opravdu věrohodného dojmu, jako žloutek jsem použila pyré z manga. Kořeněná chuť manga se navíc se sladkou panna cottou výborně doplňuje, takže doporučuji tuto kombinaci i v případě, že se vám nechce tvořit efekt žloutku.