pondělí 26. srpna 2013

Míša řezy

Míša řezy
 
Recept na Míša řezy jsem kdysi našla mezi recepty po babičce. Dlouhá léta jsem si na něj ani nevzpomněla, až teď v sobotu, když jsem přemýšlela co k odpolední kávě:-)


 
Míšu, myšleno zmrzlinu, mám moc ráda, takže jsem ani moc nepochybovala, že Míša řezy mi taky zachutnají. A nemýlila jsem se. Kakaový piškot, jemná tvarohová náplň a hořká čokoládová poleva jsou vynikající kombinací!
 
Takže, pokud máte chutě na něco typicky českého, lehkého a zároveň efektního, tak hurá do práce.-)


Míša řezy
Míša řezy

Těsto:

  • 6 vajec
  • 12 dkg cukru
  • 9 dkg polohrubé mouky
  • 3 dkg holandského kakaa
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva

Náplň:

  • 75 dkg plnotučného tvarohu (tři vaničky)
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru

Poleva:

  • 15 dkg hořké čokolády (tu na vaření nedoporučuji)
  • 8 dkg másla

Postup:
  • Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků se špetkou soli.
  • Takto připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 minut v troubě předehřáté na 180°C.
  • V mezičase si připravíme krém. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a vmícháme tvaroh.
  • Krémem namažeme vychladlý korpus a dáme vychladit do lednice.
  • Připravíme si polevu (rozpustíme čokoládu s máslem), kterou vychladlý koláč polijeme a dáme opět na několik minut vychladit do lednice.
  • Jakmile poleva lehce ztuhne, rozkrájíme celý koláč na úhledné řezy a dáme opět ztuhnout do lednice. Tímto postupem předejdeme tomu, aby nám poleva při krájení rozpraskala.

Dobrou chuť





1 komentář:

  1. Krásně nafocené. Hned bych si dal. Zajímavé talíře.
    Je vidět že celá kombinace musí dobře chutnat :-)

    OdpovědětVymazat