pondělí 6. května 2013

Dánské máslové sušenky

  
Dánské máslové sušenky prodávané zpravidla v modré kovové dóze zná určitě každý. Jsou vynikající. Říkala jsem si, že taková domácí dóza plná sušenek by se hodila. Takže jsem začala pátrat po receptu a myslím, že jsem našla ten správný. Sušenky mají skvělou máslovou chuť, jejich příprava je poměrně snadná, jen se potřebují pár dní rozležet v kovové dóze:-)


 
 
Dánské máslové sušenky
 
Těsto:
 
  • 20 dkg kvalitního másla
  • 13 dkg moučkového cukru
  • 30 dkg hladké mouky
  • 1 vejce
  • lžička vanilkového aroma
  •  
     
Postup:
  • Všechny ingredience o pokojové teplotě dáme do robota a na nízkou rychlost mícháme.
  • Takto připravené těsto dáme do plnícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytlačujeme požadované tvary. Těsto je poměrně tuhé, takže je potřeba dost síly a odolný sáček.
  • Pečeme v předehřátí troupě na 180 °C asi 12 - 15 minut.
  • Po vychladnutí uložíme do kovové dózy.
 
 
Dobrou chuť
 



1 komentář:

  1. vynikající...už jen těsto jsme se museli s dětmi hlídat,aby zbylo na upečení:-D Recept je jednoduchý a my si ho ulehčili,že jsme dělali kuličky a mačkali je vidličkou:-) Děkuji za recept

    OdpovědětVymazat